19 September, 2007

Siddharta in njihov maraton


Prvo je bil 13.9 2003 na Bežigrajskem stadionu veliki koncert Siddharte in zelo uspešen. Sedaj želijo in bodo izvedli največji in mislim da do sedaj naboljši, najdaljši koncert v njihovem življenju. Datum je 5.10 2007. Vseh 50 pesmi in še malo več, ki so jih napisali v svoji karijeri bojo zapeli, odigrali, zaplesali. Vstopnina naj bi bila okoli 25€ in misilm da denar ne bo ovira.
Tukaj je en majhen intervju: V ekskluzivnem intervjuju so nam odgovorili na nekaj vprašanj.

Koliko časa že potekajo vaje za Maratonski koncert?

Trenutno so v ospredju bolj vaje za nastop na "Izštekanih", oziroma Siddharta v nekoliko bolj akustični izvedbi. Po vsej verjetnosti bo tak tudi krajši del nastopa na Maratonu v Hali Tivoli. Vaje za "Maraton" se bodo bolj intenzivno začele dogajati po 21. septembru.
Koliko pesmi pa boste odigrali?
Na repertoarju bo približno 50 pesmi, morda nekatere združene v 'medley'. V glavnem gre za skoraj celoten opus Siddharte. Nekatere pesmi bodo v živo odigrane prvič.

Se je v Sloveniji že kdaj zgodil tak koncertni maraton?
Kolikor nam spomin seže, ne, vsaj kar se tiče rock bendov. So pa bile prireditve, kjer je več izvajalcev igralo pesmi iste skupine , na primer koncert Big Foot Mame.
Ste dovolj v 'formi'? Kar 4 ure aktivnega igranja na odru zahteva nemalo energije …
Izziv je res velik, saj bomo na odru od 19. ure do približno 24-ih. Nekaj kondicije imamo, v bližnji preteklosti imamo kar nekaj odigranih koncertov, tako da ... :). Koncert bo 'začinjen' tudi z nastopi različnih gostov. Naj med njimi omenimo Vlada Kreslina, godalni kvartet Godalika, Grega Skočirja (BFM), nekdanjega basista Siddharte Primožaa Majerča in še kakšno presenečenje ...


Šeki???

7 comments:

Unknown said...

count me in... =) pa valenčaka pa mareta tud verjetno... =D

Anonymous said...

Fantje, vas povabim na gostijo pred koncertom k je lih v lj, pa jes tud zihr grem, tak da se lahko vkamot kej zmenmo. Kapaciteta stanovanja je dobrih 10 ljudi :D

Davor said...

misilm da smo že zdej kr zmenjeni :D

nejcha said...

nejča gre tuuut =) pa katja poleg menda :D če ne se pa 100jko k vam uštulim :D

Davor said...

sej ne vem ki je dubu 100jko da gre z nami? Nisi naredu mature. Nimas ti kam it!

Ištvan Ferkeš said...

zadeva je po pogovorih z ljubljanskim gostiteljem colijem PRODANA. torej ni več besed in izgovorov v smislu: jazst pa ne grem! :))

Davor said...

komi čakam stari. 4urni koncert aaaa ubise kiflooom jihaaaaa